Skip to main content
Domovská stránka » Strategické HR » FIREMNÁ KULTÚRA PODPORUJE DLHODOBÉ UDRŽANIE TÍMU
ADVERTORIAL

WOODCOTE GROUP, a. s., je sieť stavebných, profi a inštalatérskych centier, ako aj interiérových štúdií. Svoje služby poskytujú profesionálom, stavebným firmám aj koncovým zákazníkom.

Zuzana Grossmann

People & Culture Manager / HR Business Partner v spoločnosti WOODCOTE GROUP a.s.

Veria, že najväčšou výhodou práce v spoločnosti sú vzťahy na pracovisku, kde vládne príjemná atmosfére rodinného typu. Vďaka nej je oveľa efektívnejšia aj spolupráca, kolegovia si pomáhajú a ak cítia vzájomnú podporu, sú aj spokojnejší. Preto sa snažia túto atmosféru podporovať rôznymi krokmi, napríklad aj firemnými raňajkami.

Firemná kultúra je pre nás nesmierne dôležitá. Je to aj spôsob, akým otvorene komunikujeme zmeny, zaujímame sa o názory zamestnancov alebo ich informujeme, ako sa firme darí.

Našim zamestnancom poskytujeme odborné školenia v spolupráci s našimi partnermi – dodávateľmi, aby si udržali čo najaktuálnejší prehľad o produktoch na trhu a aby sme tak vedeli ísť v ústrety zákazníkovi. Rovnako im pripravujeme vzdelávaciu platformu, kde si okrem témy, ktorá bezprostredne súvisí s ich pracovnou náplňou, budú môcť vybrať aj zo širokej palety tém a okruhov, ktoré sú aktuálne aj v ich súkromnom živote. Toto je však zatiaľ prekvapenie, ktoré pre zamestnancov ešte len pripravujeme.

Firemná kultúra je pre nás nesmierne dôležitá. Je to okrem iného aj spôsob, akým otvorene komunikujeme zmeny, zaujímame sa o názory našich zamestnancov a pravidelne im prinášame informácie, ako sa firme darí. Tým podporujeme ich dôležitosť v tíme, pretože každý zamestnanec má zásluhu na tom, že sa firme darí. Ku kultúre neodmysliteľne patrí aj udržiavanie priateľskej atmosféry, ktorá zároveň motivuje zamestnancov k zotrvaniu v spoločnosti, pretože sa tu cítia ako v kruhu rodiny. Človek, ktorý sa dobre cíti medzi ľuďmi, s ktorými pracuje, cíti aj akýsi záväzok voči svojim kolegom a vytvára si prirodzene pozitívny vzťah k svojim spolupracovníkom a firme ako takej, pretože tá zase pomáha takéto prostredie udržiavať. To zároveň pomáha aj k rozhodnutiu zamestnancov zotrvať v spoločnosti.

woodcote
Zdroj: archív Woodcote

Pri politike benefitov zohľadňujeme aj fakt, že naši zamestnanci sa nachádzajú po celom Slovensku a v každej oblasti sú iné možnosti vyžitia a poskytnutia benefitov. Medzi obľúbené patrí napríklad MultiSport karta, ktorú využíva veľká časť našich zamestnancov. Ďalej máme na pracoviskách kávičku a v lete nanuky. Samozrejmosťou sú zľavy na produkty spoločnosti, čo ocenia najmä kolegovia, ktorí stavajú alebo renovujú svoju nehnuteľnosť. Ponúkame tiež zľavy na rôzne produkty, dovolenky, akcie a ďalšie aktivity, ktoré si môžu vybrať v katalógu benefitov.

Keďže sa venujeme kompletnej dodávke fotovoltiky, snažíme sa zároveň vzdelávať širokú verejnosť prostredníctvom svojich postov na sociálnych sieťach o výhodách zelenej energie. Pomáhame tiež s vybavením všetkých potrebných povolení a dotácií, aby čo najviac ľudí mohlo využívať obnoviteľné zdroje, čím prispievame ku skvalitňovaniu životného prostredia.

Next article